zondag 16 mei 2010

Zo voor een wedstrijdje roeien heb je niet veel nodig. Een sloep en genoeg riemen, wat stoere mannen en goede wil en je komt een heel eind. Maar de afterparty vergt een grotere voorbereiding. BBQ's, sigaren, hamburgers, shaslicks, Bier, shirts, sweaters, klompen, bierriem.
Het grootste deel van de zooi gaat mee met ons opleidingsschip. Maar de eterij voor na, en de voeding voor tijdens, de wedstrijd moest toch echt mee aan boord.
Na drie uur roeien komen we aan in het Schuitengat, stroom tegen want de eb loopt nog steeds, en 10 cm dieper van alle partyballast schuren we met riemen, kiel en roer over de grond. Maar we redden het. Alle 130 sloepen zijn volgens mij op het zelfde moment in het ondiepe stuk, het is wel dringen hoor!
Aangekomen in vier uur en negen minuten, sigaren, bier en hamburgers worden uitgedeeld, handen geschud. De Ypke Diesel was nog nooit zo snel! Gefeliciteerd mannen!

1 opmerking:

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...