dinsdag 13 februari 2007

Wij hebben Máxima en Amalia

Na veel gepuzzel, gereis, geteken, gecontroleer en liefde. Zijn de Maritieme Academie Harlingen en het Maritiem College Velsen trotse eigenaars geworden van het koppelverband Prinses Máxima/Prinses Amalia.


De Prinses Máxima is 56 meter lang en Amalia is met haar 30 meter ook niet te missen. Zaterdag 17 februari worden ze in IJmuiden gedoopt door de minister van verkeer en waterstaat Mw. Peijs.

De Prinses Máxima zal hoofdzakelijk de varende lessen voor haar rekening nemen, ze beschikt dan ook over een brug met een dubbele bediening(net als in een lesauto), lesaccomodatie, een ruime machinekamer om met leerlingen te kunnen werken, maar ook slaap en leefaccomodatie.

De Prinses Amalia is een tankbak, ze beschikt ook over lesaccomodatie en is volledig inzetbaak als tankschip.

Door te kiezen voor een koppelverband bestaande uit een opleidingsschip en een tankduwbak wordt bereikt dat onze leerlingen adequaat worden opgeleid tot matroos, stuurman, schipper of kapitein op de moderne binnenvaart.
 Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...