woensdag 24 maart 2010

Luwte

Het beetje wind dat er was kwam op de kop, de achterkant van de school waar mijn machinnekamer, de botenloods, het laslokaal en het project van de Jonge Douwe zijn gevestigd, lag dus in de zon en in de luwte. Sommigen lieten zich dan ook van hun voorjaarskant zien, pubers en loom.
Anderen kregen energie. Met de warmte en een lekker deuntje op de radio maak je mooier werk. Ze zijn hier met de achtersteven bezig, die moet aan het boeisel vast, en dat is nou niet de makkelijkste klus, maar het ziet er nu al mooi uit.
De HT komt er aan, de andere sloepen liggen er al in, de Aquarel, de Visioen en de Xantippe, overal wordt al in geroeid, dit jaar mogen de docenten weer aan de bak ik de Visioen en op zondagochtend zijn de eerste slagen al weer in de Zuiderhaven gemaakt. De Ypke Diesel , onze MBO sloep, zit nu in de verf, de riemen zijn gelakt en staan met druipers en al te drogen tegen de CAT aan. De anti-fouling hangt aan de onderkant want daar willen we straks geen baard onder hebben. We lachen om de opdruk die we op shirts willen en filosoferen over een kratje bier dat we als ballast mee willen nemen voor als we aankomen.
De jongens van het VMBO stelen een momentje, even een peuk om een hoekje, hopen dat niemand het ziet, nou bij deze:"betrapt".
En dat er iemand nieuwe sokken moet kopen? Dat mogen we op deze mooie dag wel vaststellen, vind je ook niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...