zaterdag 5 september 2009

Frysker

Het was de bedoeling dat deze speciaal voor Friesland ontwikkelde halve bus een succes zou worden. Natuurlijk is het dat ook voor de vervoerder. Op de rustige lijnen of momenten zetten ze deze bus in. De klanten zijn er inmiddels aan gewend, de harde stoelen, de volle bussen, het vele plastic, de rammelende motor achterin als de bus langer dan een paar tellen stil staat om de weg op te draaien. Maar sinds deze week moeten we allemaal onze jassen goed dichtknopen in de bus want we kwamen er achter dat een deel van de deuren gewoon open waait tijdens het rijden en dat je coupe dan in de war gaat en je spijkerbroek nat wordt.
We rijden tijdens deze foto een kilometertje of 80.

4 opmerkingen:

  1. Kijk, weer wat geleerd, maar wat kreunt er dan zo achterin als hij even stil staat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat je door het uiterlijk niet misleiden...
    Ze zijn inderdaad wel koddig, en onder de windkracht 6 was het tot nu toe ook goed toeven. Maar voor mij is alles nieuw en dit was mijn eerste zuidwester storm in zo'n Frysker. Mijn oude panda had ook moeite met wind en kon dan nooit om een vrachtwagen heen komen, dus het gaf ook wel een warm thuiskom gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...