dinsdag 29 april 2008

Het sneeuwt

Het sneeuwt witte bloemblaadjes van een Krentenboompje, of van de Japanse kers, of van de perenboom. De auto ligt onder een bruin laagje hulsjes van de uitgekomen knoppen van de Leilinden en van de beuk. Fimme kon dus afgelopen weekend met een gerust hart zijn verjaardag vieren want er zaten blaadjes aan de bomen. De voorjaarsbloemen houden lekker lang stand zodat we nog steeds kunnen genieten van de tulpen in de tuin.


De derde wedstrijd al weer van de mannen, deze op temperatuur gelukkig. Hiernaast zeilen ze op de Wijde Ee bij Grou en dat gebeurt niet zo vaak dat ik ze samen op de foto kan zetten.
In Grou hebben ze een hele nieuwe haven getimmerd, allemaal hardhout en roestvaststaal. We vragen ons af hoe lang de rvs kikkers op de steigers blijven zitten voordat een "handelaar"zegt dat ze van de vrachtwagen zijn gevallen. Ook vragen we ons af waarom je in deze tijd nog een volledig jachthaven moet voorzien van hardhout. Waarom niet een statement maken door gerecycled plastic te nemen, staat goed, is onderhoudsvriendelijk en je zorgt er voor dat we de sneeuw zo ongveer met de kerst krijgen en in de zomer zo nu en dan zon met 25 graden.
De Marrekrite nam dat besluit al en die beheert de meeste aanlegplaatsen van Friesland, complimenten.

1 opmerking:

  1. helaas is hier de bloesemsneeuw overgegaan in druiligere regen. De bomen staan er verweesd bij.

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...