vrijdag 23 mei 2008

Ontdekkingsreis

Zoonlief heeft een baan. Hij maait gras. En dus is hij een rijke stinkerd. Met de Schildweek vorig jaar heeft hij kennis gemaakt met surfen en nu heeft hij er zelf dus één gekocht.
De plank moest wel uit Oude Bildzijl komen en dat doe je zelfs met dit mooie weer niet op de fiets. Dus de mama ging in goed gezelschap van grote auto mee om te sjouwen.
Ik moet zeggen dat we wat plank en mast over hadden de plank stak achteruit de auto, de mast vooruit. En omdat we niet een verzameling fietsers en wandelaars aan die mast wilden spiesen zijn we helemaal langs de dijk terug naar Workum gereden.
Wat is het daar mooi zeg! Al die dijkdorpjes en al die mensen die daar aan het klussen zijn of in de zon zitten. Wat een mooie huisjes en gerestaureerde boerderijen. Nog niet zo groot als die op het Hoge land in Groningen maar wel mooi.
Zo halverwege toen we Harlingen al weer bijna in 't zicht hadden roken we het wad. We konden het niet laten en zijn even uit de auto gegaan.


2 opmerkingen:

  1. 'n Paar jaar geleden 'n stuk daarvan gefietst. Was idd niet vervelend.
    overigens hadden we hier nog een gratis surfplank voor 'm gehad...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het is daar heel mooi. Wij kwamen er veel op de fiets, vanuit Harlingen richting Zwarte Haan.

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...