maandag 5 mei 2008

Van Harlingen naar Terschelling 2008



Ypke Diesel, Zeekleuters, 9 mannen en twee vrouwen togen noordwaarts.

Pasen was vroeg en dus was Hemelvaart ook vroeg. Maar dat het tij ook zo vroeg zou zijn kregen we pas een maand geleden in de gaten. Hoog water Harlingen viel om 07:30 uur en dus was de eerste start ook om die tijd.De naam van de sloep zegt het al. Niet al te snel, maar ook niet te stoppen. Dat betekent alleen wel dat we altijd in de eerste startgroep zitten, dat (meestal bijna, maar nu) alle andere sloepen ons voorbij roeien.

Bij de BS 2 was de laatste sloep ons al voorbij. Bij het Schuitengat hebben de mannen 3 keer de boot over de ondiepte moeten tillen, en alle schepen moesten op ons wachten met het binnenvaren van de haven.

Na 5 en een half uur kwamen we aan. Een gemiddeld vermogen van 11 Watt per roeier. (Even ter vergelijking, de winnaars leverden 64 Watt per roeier.) 11 Watt per roeier, is 88 Watt als volledige voortstuwing, is 0.119647 Pk achter de boot.

Maar aankekomen zijn we.

Posted by Picasa

4 opmerkingen:

  1. Het maakt de prestatie er niet minder om !
    Ik had al gehoord ( buurman zit in de jury ) dat er een aantal sloepen over de drempel in 't Schuitengat getild moesten worden...
    Desondanks waren jullie al binnen en zaten al aan het bier toen ik met de Midsland aankwam.

    ps. Heb Hymke & Fimme geloof ik nog zien varen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen je aan het fietsen was, wat leuk, ik heb de hele kleine Sneekweek gemist dit keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met het uitroeien van de HT!
    Hartstikke knap!
    Enne, dat heet: LEST BEST!

    Marl1

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik las eerst dat de naam van de boot 'zeekleuters' was, 'de naam zegt het al, niet al te snel maar niet te stoppen' :)

    En een off topic vraagje; heb jij wel eens gehoord van een groep zeilboten die de wereld rondvaart. Zonder speciaal doel, gewoon om onderweg te zijn, zoals de snowbirds in Californie?

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...