zondag 24 mei 2009

Voor anker

Het zoeken van een stukje papier aan boord is nog een hele onderneming. Uiteindelijk wordt het een elektro schema waar Han de GPS out op heeft vastgelegd. Het papiertje mag dus niet weg.
We zouden gaan zeilen, het hele hemelvaart weekend. Andere bezigheden hielden ons aan de wal. Zaterdagmiddag toch nog vertrokken. Geen wind. Ik moest zo nodig dus toch de Dacron lappen er bij getrokken maar na een uur waren we niet verder dan de luwte van Kornwerderzand, waar we dan ook maar ten anker gingen.
De meeste schepen lagen richting het zuidwesten en in die richting hebben we het anker dan ook vastgetrokken. (Met de motor, want met de wind had dat nog een uur geduurd) Na een half uur werd het water als een spiegel, helemaal geen rimpeltje meer.
Maar als door een onzichtbare hand draaiden alle schepen naar het noorden. Daarna pas komt de wind en de kleine rimpeltjes op het water. Wij draaien het eerst, daarna de buurmannen die 200 à 300 meter zuidelijker van ons liggen. Het pakje van 4 jachten met borrelende vrienden draait het laatste.
Koers houden met wat drank op is, zelfs voor anker, een onzekere zaak.

2 opmerkingen:

  1. haha, gelukkig niet al te veel drank anders waren jullie waarschijnlijk nog niet thuis!! groetje silly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat komen er de laatste tijd mooie wijsheden van jouw hand! Ik heb je gemist afgelopen weekend...

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...