donderdag 3 augustus 2017

Verwaaid in Gravelines

In de omgeving winden van 21 tot 34 knotsen. Gelukkig wisten we dat gister al en hebben meteen voor 2 nachten betaald. Ankeren of droogvallen was geen optie. Eerst hadden we nog aan Duinkerken gedacht, in verband met de film zouden ze het de laatste tijd gezellig hebben daar. Maar letterlijk onder de rook aangekomen was het besluit om door te varen snel genomen. Nou dacht ik dat IJmuiden troosteloos was maar Duinkerken staat inmiddels bovenaan op de lijst van stinkende en grauwe industriegebieden.
De reis van Oostende met onze Belgische gastenvlag in het stuurboord want, naar Gravelines met de Franse vlag onder de zaling ging voorspoedig. De wind was Zuidelijker dan voorspeld, en met een paar slagen was het verder bezeild. Somber was het wel, maar met mijn nieuwe waterdichte zeilkiel heb ik het geen seconde koud gehad. De windsterkte varieerde nogal, met een zorgvuldig gestoken rif, pasten we ons zeiloppervlak aan met de genua.
De haveningang heeft nog het meeste weg van Noordpolder-of Termunterzijl. Ondanks de uitwaterende sluizen ligt er een flinke drempel voor de deur waar je met laag water niet overeen kunt, zelfs met onze 55 cm niet. Eenmaal binnen attendeerde Han mij op reddingboothuis met lanceerhelling, bijzonder, zou op de Merk in Workum niet misstaan.
De Lidl geplunderd, gaan we zo even het stadje verkennen. Dat heeft dan weer meer weg van Boutange. Ondertussen is het fijn als de was klaar is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...