donderdag 14 februari 2008

Sloepenweer

Dit jaar valt de HT nog al vroeg. 2 mei al en als we nog wat willen trainen van te voren dan moeten we toch echt met de sloep in de weer. (foto van Ypke Boersma)
De Ypke Diesel moest dus uit de winterstalling naar school gehaald worden op een trailertje met hele kleine zwenkwieltjes. Dus wij met 6 man vrouw het klusje proberen te klaren. Over de weg ging wel aardig maar toen de juf (ik dus) besloot dat ik wel genoeg verkeer had opgehouden en het fietspad op ging, ging het dus goed fout.
We zijn wel 6 keer blijven steken met die (k..) wieltjes. De eerste keer zelfs zo erg dat er een trekker van de weg gehaald moest worden om ons te helpen weer uit de ellende te komen.
Het fietspad ging ook onder het viaduct door bij de Almenumerweg en daar was de trailer dus echt te breed voor. Dus wij weer 20 meter terug en de boot zo gemanoeuvreerd dat we weer over de weg het laatste stukje konden doen. Weer een hele rij auto's achter ons, en toen met een grote boog de oprit opgebonkt. Met nog 25 meter te gaan viel het zwenkwieltje stuurboord voor van de trailer af en alle kogellagers over de weg, handen vol met vet een een scheefgevallen sloep. Maar we zijn aangekomen, het was droog en fris, iedereen had een goed gevoel.
"Als we met zoveel saamhorigheid en inspanning mee doen aan de HT dan halen we het al bij voorbaat...." zei één van de leerlingen.
Leuk vak, vind je niet?

3 opmerkingen:

  1. Klinkt als 'n goeie training...
    happy V-day !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Anders, ik geef je een roosje, m'n roosje..
    @Gerhard, nog erger, eerst verven, dan traileren, slepen voor de handicap in Stavoren en dan nog 8 weken trainen. Daarna mag hij weer de loods in tot de volgende wedstrijd.

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...