zondag 24 februari 2008

Weer op weg.

Het is nog vroeg, ookal is het voorjaarsvakantie. De meeste mensen gaan nu skieën, omdat het nog volop winter is, en dus namen we voorzorgsmaatregelen. Een volle gasfles voor de kachel en de thee en dikke pyama's voor onder in de slaapzak.

Het was zalig, we hebben een paar schepen gezien, maar veel was het niet. In Terhorne bij het pannekoekenrestaurant hebben we wat gegeten en omdat het begon te waaien (zie filmpje, als zie je het er niet aan af) zijn we voor de nacht naar Goingaryp gevlucht, na een spectaculaire inspannende afvaart die dankzij de koelbloedige zonen goed afliep.

's Morgens gewekt door de klok van de klokkenstoel waar we naast lagen en heerlijk in bed gelezen en muziek geluisterd, broodjes in de oven en zelfs een eitje er bij gekookt. Noem je dat de koning te rijk? Volgens mij wel...

Later naar Akkrum vertrokken waar ze uit het water gaat voor de eerste knip en scheerbeurt sinds twee jaar. Als het lukt wil ik ook aan dek nog wat schilderen. Maar of die wens uitkomt?

3 opmerkingen:

  1. Als we zo enthousiast blijven schrijven wordt het straks veel te druk in de stille wintermaanden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. schilderen met deze wind ?
    je moest toch beter weten...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Gerhard, dat kunnen we niet hebben.
    @ Anders, soms ben ik net een vrouw..

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...