Het grootste compliment dat ik ooit kreeg over mijn kookkunst was:"Mm, Oma's soep!" Mijn oma kon namelijk heerlijke soep maken. Vanavond aten we dus lekkere groentesoep. Met ballen, verse groenten en een hoop liefde.
Daarbij maakte ik, van het stokbrood dat over was van gister, toastjes bestreken met een papje van olijfolie, provencaalse kruiden, grof zeezout, peper en een half teentje knoflook. 10 minuten op 200 graden.
Zalig!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Aan boord
De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...
-
Als ze bij Feadship XL in Makkum een schip terug krijgen voor een refit betekent dat, dat het hele schip van top tot teen wordt gemodernisee...
-
De oud-leerlingenvereniging van mijn zeevaartschool in Delfzijl had een reünie annex jaarvergadering. Dat is om en om in de stad Groningen o...
-
Gistermorgen ben ik op tijd opgestaan, ik moest niet alleen naar mijn werk maar ik heb ook nog beloofd om mijn collega in Bolsward op te hal...
Oehhh dat vind ik zo knap, als mensen hun eten met liefde kunnen vullen. Ik woonde een keer in Spanje met heel weinig geld en een huisgenote die van drie aardappelen en een uitgedroogde peen iets heerlijks kon maken, terwijl als ik het probeerde er gewoon aardappelen en een gebakken uitgedroogde peen uitkwam.
BeantwoordenVerwijderenMaar gelukkig hoorde ik Josse De Pauw een keer zeggen; 'er zijn mensen die goed kunnen koken en er zijn mensen die goed kunnen eten. Ik ben een hele goeie eter.'
Daar sluit ik me bij aan.
Eet smakelijk, en ik wens je veel vrienden die met liefde voor je koken.
BeantwoordenVerwijderenOh.. heerlijk. Bij soep moet ik altijd aan het boek van Connie Palmen denken, IM. Wel een beetje een rare associatie waarschijnlijk. En natuurlijk aan de nieuwjaarsduik. :-)
BeantwoordenVerwijderenBrr, nieuwjaarsduik, dan heb je echt wel soep nodig, welkom op mijn blog trouwens!
BeantwoordenVerwijderen