zondag 25 januari 2009

Z-side

Het verkeer vertraagde, de gemiddelde snelheid die de linkerbaan reed, zo'n 135 km/uur, zakte in tot 115. Wat zou er aan de hand zijn? Aan de andere kant van het viaduct werden we minstens 10 touringcars gewaar met , wat later bleek, Ajax supporters. De reden waarom de linkerbaan opeens langzamer ging rijden was de aanwezigheid van twee agenten op de motorfiets die de stoet begeleidde, compleet met communicatiemateriaal en zwaailichten.
Nadat we er voorbij waren konden we gewoon doorrijden richting Groningen, niets aan de hand. Bij de afslag Euroborg zagen we een paar ME- en politiebusjes alvast afslaan. Klaar om de jongens en mannen op te vangen. Ik neem aan dat er ook flink overlegd werd tussen de escorte van de bussen en de agenten in de kleine busjes.
Groningen voorbij zagen we veel auto's in westelijke richting rijden, geen rood-wit maar groen wit, veel auto's zaten vol met mannen en jongens met dito sjaaltjes. De gedachte:"als dat maar goed gaat" kwam in mij op.
Ik geloof dat "we" wonnen met 1-0.

liedtekst die me net te binnen schiet van Rooie Rinus en Pé Daalemmer:
Elke zondagmiddag staan we al om één uur klaar
de sjaal zit om de nek, de groene pet bedekt het haar
we schrijven met de viltstift in iedere wc:
Z streep S I D E
wij zijn sportief we gaan naar de FC
de ratelaar, de rotjes en de rookbommen gaan mee
het stadion stroomt vol, hoera het is weer tijd
we kunnen elke zondag weer een boel agressie kwijt.

2 opmerkingen:

  1. Tegenwoordig gaan er ook vrouwen en meisjes mee, voetbal is immers de snelst groeiende sport onder vrouwen (zo ook bij ons: twee van de drie meiden zitten op voetbal)...
    En nog bedankt, Groningen, voor het verslaan van 020 :-)
    Feyenoord-fan Elsje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeugdsentiment, dat liedje heb ik lang niet gehoord!! En wel heel vaak gezongen in de auto met de bandjes van mijn vader.

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...