vrijdag 9 november 2007

Doodeng

Ik ben voorstander van het openbaar vervoer. Lekker vervoerd worden, boekje lezen, kletsje praten, geen parkeer problemen en als je jezelf geen haast aanpraat dan is het heel relaxed.
Een beetje meer privé is een bus huren om met je leerlingen naar Rotterdam te gaan. Rotterdam Maritime is een twee jaarlijkse beurs waar we met onze bovenbouw en zeevaart leerlingen altijd heen gaan.
Zoals voorspeld waait het nogal op de terugweg. Dit gegeven, aquaplaning op de Afsluitdijk en het feit dat de buschaffeur graag terug wil naar Drenthe (115 km/uur)maakte dat de bus hevig slingerde. (Topzwaar en ook nog van links naar rechts over de snelweg) Voor het eerst heb ik gekeken naar een manier om uit de bus te komen mocht hij om gaan of SB uit het IJsselmeer in verdwijnen. Er was wat druk van een collega voor nodig om de snelheid van de bus af te laten nemen tot acceptabel.
Volgende keer een ander busbedrijf!

2 opmerkingen:

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...