donderdag 1 november 2007

Somber

Morgen openen we onze nieuwe school. Al de hele dag zijn we in de weer met schoonmaken, vegen, de laatste klusjes. De Petter (mijn onvolprezen 1 cilinder) loopt nog steeds van zijn plaats als we hem aanzetten. De Cat heeft nog steeds geen smeerolie-unit. De leerlingen zijn zo hyper dat ze nauwelijks in een klas te houden zijn. Vanmiddag om drie uur hadden we generale repetitie, zoals verwacht en gehoopt ging die volledig mis zodat er hoop is op een goede uitvoering.
De gemeente Harlingen heeft ons kunst geleend voor in de gangen en de nog wat lege lokalen. De meeste kunst is nautisch getint en past dus goed in de school. En in de lerarenkamer hangen er ook 6. 6 Knappe schilderijen, dijken met basalt in de nacht en meer van die zwarte schilderijen. Best mooi zo bij elkaar met al dat zwart.
Je voelt het al... Maar....
Ze zijn zo somber. De meeste lessen zijn leuk en gaan goed, zo nu en dan echter niet. Dan kom je in de lerarenkamer en drink je met je collega's chocolademelk en heb je het er even over. Daarna kun je de hele wereld, en dus zeker een paar aspirant matrozen, aan.
Maar vandaag even niet. De tekeningen waren zo somber dat ik meer zin had om rechtstreeks naar die basaltkeien op de haven te lopen en een potje te grienen. Nou ja, zo somber waren de tekeningen in ieder geval.
Zou de gemeente ze nog terugnemen als het om het welbevinden van de toch al uitdunnende lerarenstand gaat? Please?..............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...