maandag 19 november 2007

Zalm/Tonijn-terrine

Zoals beloofd,
1 pak gerookte zalm (Aldi) . Maar de biologische versie is lekkerder
2 blikjes tonijn in water
4 grote eetlepels mayonaise (halvanaise of combi halvanaise en yoghurt mag ook)
zout, peper
half bosje bieslook
1 theelepel citroensap
2 theelepels paprikapoeder
1 volle theelepel mosterd
3 blaadjes gelatine (6 als je van die halve hebt)
3 eetlepels stijfgeklopte slagroom (zonder suiker)

Bekleed een cakevorm of een andere vorm met plastic folie.
bekleed daarna de folie met de gerookte zalm.
Laat de tonijn uitlekken (vocht opvangen)
Prak deze met de mixer en meng het met de mayo en alle kruiden
Week de gelatine in water, knijp de blaadjes uit, verwarm het lekvocht van de tonijn en los de blaadjes daarin op.
Roer de gelatine door het mengsel (niet eerst af laten koelen)
Als er nog zalm over is kun je dit in snippers snijden en er ook doorheen mengen
Schep voorzichtig de geklopte slagroom er door, daar wordt het lekker luchtig van
Stort het mengsel in de beklede vorm
Vouw het plastic dicht en zet het in de ijskast om te laten opstijven.

Als het zover is, pak een mooi bord, stort de terrine op zijn kop op het bord en snij er met een warm scherp mes plakken van die je op een bord legt.

Eet smakelijk.

3 opmerkingen:

  1. Leiden jullie nu ookal op tot scheepskok ?
    Of is dit wat Gerhard gisteren voorgeschoteld kreeg...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Da,
    Gerhard en nog wat andere vrienden en nog veel meer gerechtjes...
    Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En het was erg lekker allemaal!
    En heeeel gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...