Vandaag eten we Broeder! Dik pannenkoekendeeg in een tulbandvorm met een deksel en dan een uur in kokend water. Heerlijk met warme rietsuikerstroop met roomboter.
Het ging een beetje fout, de koek niet gaar, de stroop aan de kook....
En ik met mijn domme kop, proef de stroop, met m'n vinger.
Zelfs onder de koude kraan brandt de caramel door en plakt aan de vinger vast. pulk los in een emmer water, en daarna onder de stromende koude kraan. Dat was een half uur geleden. Au!
Nu zit ik dus met mijn vinger afwisselend op een ontdooiend icepack, en in een kopje met koud water. Maar het wordt er niet gemakkelijker van. Ervaring leert dat het een pijnlijke nacht wordt.
En dan heb ik alleen mijn vinger nog maar gebrand.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Aan boord
De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...
-
Als ze bij Feadship XL in Makkum een schip terug krijgen voor een refit betekent dat, dat het hele schip van top tot teen wordt gemodernisee...
-
De oud-leerlingenvereniging van mijn zeevaartschool in Delfzijl had een reünie annex jaarvergadering. Dat is om en om in de stad Groningen o...
-
Gistermorgen ben ik op tijd opgestaan, ik moest niet alleen naar mijn werk maar ik heb ook nog beloofd om mijn collega in Bolsward op te hal...
Nog nóóit van gehoord !
BeantwoordenVerwijderenMaar je hoeft in elk geval
niet op de blaren te zitten...
Ha, lekker! Aan deze kant van het water doen ze dat deeg in een soort kussensloop om te koken en heet het dan ook "zakkoek". Heeeeeel lekker!!
BeantwoordenVerwijderenEn uit ervaring (tja) met de vinger: doet nog een tijd zeer, verkleurt, vervelt en blijft iets rozer voorlopig. Sterkte.
Broeder? Klinkt geweldig. En blaren zijn vet cool, moet je een mooi verhaal bij verzinnen en dan zijn ze extra onder de indruk van je.
BeantwoordenVerwijderenJa, hoe leg je de jongens op school dit even stoer uit!
BeantwoordenVerwijderen