Tomatensalade à la Monaco,
3 tomaten
pannetje met kokend water
bosje basilicum
1 mozzerella kaasje
zout
peper
azijn
olie
mosterd
Kook het water
Maak onderop de tomaten met een scherp mes een kruisje
Leg de tomaten even in het water zodat de schil loslaat, laat ze uitlekken en ontvel ze.
Hou drie halve tomaten apart.
Pak een mooi bord en snij hele dunne plakjes tomaat en bedek de bodem ermee.
Leg in het midden de drie halve tomaten op de snijvlakken.
Leg daar bovenop een half kaasje mozerella.
Strooi voorzichtig wat zeezout over het geheel, en wat peper uit de molen.
Maak een basilicumvinaigrette (zie kookboek, internet of eigen kennis)
Druppel met een lepeltje de vinaigrette over de salade (ook over de kaas)
Om het af te maken een blaadje basilicum bovenop.
Eet smakelijk.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Aan boord
De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...
-
Als ze bij Feadship XL in Makkum een schip terug krijgen voor een refit betekent dat, dat het hele schip van top tot teen wordt gemodernisee...
-
De oud-leerlingenvereniging van mijn zeevaartschool in Delfzijl had een reünie annex jaarvergadering. Dat is om en om in de stad Groningen o...
-
Gistermorgen ben ik op tijd opgestaan, ik moest niet alleen naar mijn werk maar ik heb ook nog beloofd om mijn collega in Bolsward op te hal...
Je bent een 'heerlijk' mens! ;-)
BeantwoordenVerwijderenLekker, AM!
BeantwoordenVerwijderenMeer lekkere recepten???