woensdag 26 september 2007

Tomatensalade à la Monaco

Tomatensalade à la Monaco,

3 tomaten
pannetje met kokend water
bosje basilicum
1 mozzerella kaasje
zout
peper
azijn
olie
mosterd

Kook het water
Maak onderop de tomaten met een scherp mes een kruisje
Leg de tomaten even in het water zodat de schil loslaat, laat ze uitlekken en ontvel ze.
Hou drie halve tomaten apart.
Pak een mooi bord en snij hele dunne plakjes tomaat en bedek de bodem ermee.
Leg in het midden de drie halve tomaten op de snijvlakken.
Leg daar bovenop een half kaasje mozerella.
Strooi voorzichtig wat zeezout over het geheel, en wat peper uit de molen.
Maak een basilicumvinaigrette (zie kookboek, internet of eigen kennis)
Druppel met een lepeltje de vinaigrette over de salade (ook over de kaas)
Om het af te maken een blaadje basilicum bovenop.

Eet smakelijk.

2 opmerkingen:

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...