zondag 16 november 2008

Eten

Zelf gebakken brood vind ik lekker, maar van de bakker is het vaak nog lekkerder, en tot nu toe was het me nog niet gelukt om brood te maken dat, in smaak en samenstelling, het op kan nemen tegen een vers bruin kapje, of een Franse Campagna met zoute boter.
Maar nu is het zover, dit gaat vaker op tafel komen. Vers!
500 gram patentbloem
1 zakje Lecker's gedroogde zuurdesem
375 ml. handwarm water
2 theelepels zout
10 gram verse gist
Droge ingrediƫnten mixen, warm water erbij, deeg kneden, anderhalf uur rijzen, kneden, grote bol op bakblik, uur en 20 min op 180 graden.
Na uurtje afkoelen hompen snijden beetje gezouten roomboter er op.
Snoepje!

1 opmerking:

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...