donderdag 25 oktober 2007

Digitaal aftoetsen

Morgen is het zover. De derde en vierde jaars leerlingen mogen voor de eerste keer dit jaar bewijzen wat ze geleerd hebben over binnenvaartkunde. De toets is een onderdeel van het schoolexaman en nemen we af op de computer.
De voordelen van de computer voor de leerlingen is dat het makkelijker leest, dat elke vraag een plaatje heeft en dat je je kunt laten voorlezen door een vogel als je moeite hebt met lezen. We testen de BVK kennis en niet de leesvaardigheid in deze toets. Voor ons zijn de voordelen dat de computer de muliple choice vragen alvast nakijkt en dat de open vragen leesbaar geschreven zijn (soms wel fonetisch) en dat de punten die je voor een vraag geeft zelf opgeteld worden.

Voor dit wonder der techniek moet je wel een groep computers bij elkaar hebben en daar moesten we vanmiddag dus voor zorgen. Computers met tafels en al verslepen, aanmelden op het netwerk, 4 deden het niet, naar de kast op zolder lopen, stekkers controleren, terug lopen, nog niet, langere kabels, andere gaatjes in de muur, en dan de ultieme test, inloggen op alle computers. Zoals het er nu uit ziet kan ik morgen in groepjes van 16, 5 klassen een toets afnemen.

Laat Murphy maar even bij een ander blijven.....

2 opmerkingen:

  1. Nou vooruit, mag Murphy wel even bij mij op bezoek. Altijd leuk, zo'n hectische dag waarop alles fout gaat! (en je al je 'skills' uit de kast mag halen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukt, ik hoop dat hij je niet te veel ellende heeft bezorgd. Want met de examens ging alles vlekeloos.

    BeantwoordenVerwijderen

Aan boord

De brug bij le Havre ligt onder een wisselend bewolkte lucht. Niet slecht want toen ik uit Workum wegreed vanmorgen kwam de regen met bakk...